HRANA ZA MOŽGANE ČREVESJE IN MIŠICEL-GLUTAMIN

Okoli 60 odstotkov vaše skeletne mišice sestavlja glutamin.

ČREVESJE - L-glutamin koristi vašemu zdravju, če imate kakršno koli prebavno težavo, kot so sindrom razdražljivega črevesja (IBS), vnetna črevesna bolezen, kot je Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis, divertikuloza, divertikulitis, prepustno črevesje ali katera koli težava, povezana s prepustnim črevesjem (npr. bolečine v sklepih, rozacea ali kakršna koli vrsta avtoimunskega odziva). Ker je l l glutamin za črevesje ključno hranilo, da se lahko črevesje obnovi in popravi, to aminokislino potrebujete v svoji prehrani redno. Študija, objavljena v medicinskem časopisu Lancet, je pregledala 20 bolniških bolnikov in ugotovila, da dopolnjevanje z L-glutaminom zmanjšuje črevesno prepustnost, ki je pravzaprav vzrok za vse avtoimune bolezni. Od Hašimota, Cronove, multiple bolezni, psoriaze do diabetesa …


ZDRAVJE MOŽGANOV Glutamin je ključen za krepitev zdravja možganov. Zakaj? Motnja cikla glutamin-glutamat lahko povzroči vse vrste možganskih težav, vključno z Reyevim sindromom, epilepsijo, bipolarno motnjo, shizofrenijo, tesnobo, depresijo in odvisnostjo od alkohola.


L Glutamin je ena redkih snovi, ki prodira skozi mielinsko ovojnico in hrani možgane!


MIŠIČNA MASA Po intenzivni vadbi ravni celičnega glutamina padejo za 50 odstotkov, ravni v plazmi pa za 30 odstotkov! Dopolnilo z L-glutaminom omogoča, da se vaše mišice borijo in potisnejo še malo naprej, kar povečuje vašo moč in pomaga hitrejši regeneraciji skeletne mišice. Študija je pokazala, da dodatek glutamina omogoča hitrejše okrevanje po intenzivnih treningih z utežmi, ter izboljša hidracijo mišic.


KURJENJE MAŠČOB – STABILIZACIJA SLADKORJA L-glutamin porablja maščobe in gradi mišično maso tako, da pomaga znižati raven inzulina in stabilizirati glukozo v krvi. To telesu omogoča porabo manj mišične mase za vzdrževanje krvnega sladkorja in občutljivosti na inzulin v celicah. Dejansko je šest tednov dopolnjevanja s 30 grami glutaminskega praška na dan »pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2 občutno izboljšalo nekatere dejavnike tveganja za srčno-žilni sistem.« Zaradi tega L-glutamin koristi diabetikom in vsem, ki bi radi čimbolj kurili sladkorje oziroma ogljikove hidrate. Ne glede na to, ali je vaš cilj povečati atletske zmogljivosti, okrepiti metabolizem, izboljšati okrevanje ali celo zgraditi mišice, raziskave kažejo, da je L-glutamin nujno hranilo, še posebej, če imamo ponavljajoče epizode stresa, v kar vključujemo tudi intenzivno fizično vadbo. Še ena prednost! Glutamin naravno uravnava raven pH.

DOZIRANJE L GLUTAMINA:

  • Za sanacijo črevesja: 3x4 kapsule dnevno
  • Za možgane: 2x2 kapsule dnevno
  • Za mišično maso: 2x4 kapsule dnevno
  • Med epizodami stresa, za PH: 3x1 kapsulo dnevno po obroku