VSE GRE SKOZI KOŽO
RAZSTRUPIMO SE NEŽNO

Zdržati do konca? Ni problema!

Sleherno razstrupljanje je zgodba zase in načinov, kako se ga lotimo, je ogromno. V vsakem primeru pomeni svojevrsten šok za organizem, ki mora spremeniti način presnove, začeti »jesti samega sebe« in izločiti vse, kar se je v njem škodljivega nabralo. Simptomi detoksifikacijskih kriz lahko precej demotivirajo in nas včasih celo prestrašijo. Zato je vsak resen poskus razstrupljanja dobro načrtovati skupaj z zdravnikom in specializiranimi terapevti, ki nam bodo v kritičnih trenutkih znali pomagati in dati spodbudo.V tem primeru smo za vas tukaj mi in naša zaprta FB skupina Futuristic Clinic.

KAKO NAM PRI NAJPOMEMBNEJŠIH ELEMENTIH RAZSTRUPLJANJA POMAGAJO DETOKS TERAPIJE?

PREMAGAJMO ZAČETNO POMANJKANJE ENERGIJE.
Pri večini razstrupljevalnih diet zmanjšamo vnos hrane, ker želimo, da organizem preusmeri zmogljivosti izgorevanja na odvečne maščobne zaloge in v njih nakopičene toksine. Pojavijo se lahko utrujenost, vrtoglavica, občutek mrazenja in neznosna lakota, ki resno ogrožajo naše dobre namene. Krizo bomo premagali z rednim gibanjem na prostem, ki nas bo oskrbelo s kisikom in nam pognalo kri po žilah.

KAJ LAHKO NAREDIMO?
Pijmo toplo vodo in spijmo je veliko.
Dodajmo ji žlico chia semen, ki se napihnjejo in nam nudijo občutek sitosti.
Beljakovine in omega 3 maščobne kisline pa hranijo našo kožo in poskrbijo za hitrejšo obnovo.


POMAGAJMO KOŽI.
Skoznjo naj bi se izločila tretjina nakopičene nesnage, kar začutimo po močnejšem telesnem vonju, obilnejšem potenju, včasih tudi razdraženosti, mozoljih in luskavosti. Lotite se suhega ščetkanja, savnanja, frotiranja, lahko pa si privoščite terapijo, usmerjeno posebej v razstrupljanje in spodbujanje kože.

KAJ LAHKO NAREDIMO?
Lotite se suhega ščetkanja, savnanja,frotiranja, lahko pa si ob tem vsak dan narahlo zdrgnete kožo s soljo, oljčnim oljem in nekaj kapljicami limone. Koža bo mehka, strupi pa bodo kar hiteli iz nje.


OČISTIMO PREBAVILA.
Ob intenzivnejših očiščevalnih kurah lahko glavoboli in slabo počutje nakazujejo na samozastrupitev z lastnimi metaboliti. Peristaltika se namreč upočasni in v črevesju se kopičijo toksini, ki prehajajo v kri. Zato je izjemno pomembno, da ohranimo redno izločanje blata: z njim bodo naše telo zapustili tudi presežki sluzi zaradi neuravnovešene črevesne mikroflore in vsa nesnaga, zabarikadirana v črevesnih oblogah. Izpiranje črevesja je rešitev, ki kljub svoji učinkovitosti ni najbolj priljubljena; veliko laže bo, če nam bo pri tem pomagal izkušen terapevt.

KAJ LAHKO NAREDIMO?
Redno jemo mačji krempelj, ki bo iz nas po najhitrejši možni poti potegnil sluzi. Zjutraj si zmešamo v vodo 3 tablete živalskega oglja. Tudi ta bo polovil strupe in jih zvezal nase. Seveda pa je najbolj priporočljivo, da si naredite klistir. Najpogosteje si ga delamo s kavo. Vrečke za klistiranje se kupi v vsakem Sano laborju ali v zelenih lekarnah.


USKLADIMO TELO IN DUHA.
Prastaro bistvo očiščevanja je umik vase, opazovanje lastnih reakcij in soočenje z vsem tistim, kar nam naplavi na dan. Tudi potlačenih čustev in psihičnih napetosti. Ajurvedske terapije vzpostavljajo povezavo med našim čustvenim, telesnim in duhovnim vidikom, hkrati pa je njihov glavni cilj ravno spodbujanje samo očiščevanja in samo zdravljenja.

KAJ LAHKO NAREDIMO?
Vsak večer vadimo čuječnost, kar pomeni, da se v ležečem ali sedečem položaju in priprtimi očmi zazremo v eno točko in samo smo. Vsak dan deset minut. Vem, da bosta prve dneve za nekatere že dve minuti mukotrpni. Vaja dela mojstra, do tega pa verjemite, boste s spremljanjem slehernega izziva, vajami Nirvana Fitnessa, ki še pridejo dosegli več kot ste od sebe pričakovali.


Nataša Špiranec za revijo Osebnosti