Z matičnimi celicami zdravimo sklepe, smo uspešni pri plešavosti …

86% USPEŠNOST ZDRAVLJENJA DIABETIČNIH STOPAL

Rešitev za diabetike – nič več amputiranih stopal!

Razjeda na diabetični nogi se šteje za velik zdravstveni problem, ki se nemalokrat konča z amputacijo okončin. Med različnimi metodami za doseganje zdravljenja razjede postaja vse bolj priljubljena terapija z matičnimi celicami in rastnimi faktorji v plazmi. Najsodobnejši in najučinkovitejši sistem se imenuje PRF, medtem, ko so stari PRP. Razlika je predvsem v fibrinskih vlaknih v katere ujamemo veliko več aktivnih sestavin, ki se sproščajo postopoma. Postopek stimulira celjenje in zaprtje rane z zagotavljanjem bistvenih rastnih faktorjev za zdravljenje.

Študija, ki je vključevala 56 bolnikov obeh spolov od 18 do 80 let, s kronično razjedo dijabetičnih stopal, razdeljenih na dve enaki skupini. Pacienti, ki so bili zdravljeni s trombocidno plazmo so dosegli kar 86% ozdravitev, ostalim pa se je poznalo veliko počasnejše napredovanje in v sledečih osmih tednih ni prihajalo do okužb ran.

Študija: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/bjs.4019PRIMERI IZ PRAKSE:


Slavojka, 67 let, huda diabetičarka z akutnim stanjem takoimenovanega diabetičnega stopala

Že od pubertete je bila diagnosticirana kot sladkorni bolnik. Dobila je inzulinske injekcije in vse življenje se vrti okoli njene bolezni. Strah jo je, da bo izgubila nogo kot njena mama. Diagnozo diabetičnega stopala v akutnem stanju je dobila pred tremi leti.
Odkar imam diagnozo sem redno hodila na termografsko slikanje k doktor Zoretu, da sva videla ali stanje miruje ali je vsako leto slabše. Z zadnjim slikanjem mi je spodneslo tla pod nogami. Vnetno stanje mojega stopala se je poslabšalo do skrajne mere. Imela sem neverjetno srečo, da sem izvid dobila prav od doktorja, ki je poznal za naše zdravstvo popolnoma novo in učinkovito metodo. Hitro me je potolažil in že isti dan sem dobila prvo terapijo s trombocidno plazmo in matičnimi celicami.
Postopek sva ponovila še petkrat in noga je bila iz meseca v mesec boljša. Odločila sem se, da terapijo nadaljujem in ne glede na skoraj popolnoma čisto nogo. Zmenila sva se za dve dodatni terapiji, da bom mirna. Ne morem povedati kako zelo sem hvaležna Futuristic Life kliniki, gospe, ki jo je ustanovila in pripeljala tako inovativne doktorje tudi v Slovenijo. Meni je ta postopek dobesedno rešil življenje. Rada bi povedala še to, da kljub temu, da ne sodim med bogataše in komaj shajam, sem si za postopek vzela kredit. Prej sem živela v Ameriki in dobro vem, da tam ljudje prodajajo za zdravje celo hišo, pri nas pa se vozijo v novih, ogromnih avtomobilih, za zdravje pa niso pripravljeni žrtvovati ničesar. Kaj ti pomaga avto, če pa si bolan, se sprašujem in polagam na srce vsem v premislek.«IZGUBA LAS,

Monika, 65 letna, še aktivna podjetnica
Ko je zaradi okvare ščitnice in velikega stresa izgubila cele šope las, se je odločila, da po vseh mogočih tretmajih poskusi še injiciranje lastne plazme v lasišče.

» Prijateljica, ki so ji zdravili artrozo kolena z neko čudežno metodo iz matičnih celic, in je od takrat dalje veselo poskakovala, ko sva odšli na tedenski obred obiska najine priljubljene kavarne, me je prepričevala, naj poskusim tudi jaz in da je videla že kar nekaj pacientov , v čakalnici te iste ordinacije, ki so prihajali zaradi izpadanja las. Razlagala mi je, da je neka gospa imela vsak mesec več in več las in jo je na koncu komaj prepoznala. Na kratko, dobesedno odpeljala me je na prvo terapijo, seveda sem bila skeptična, lasje mi po drugi terapiji sploh niso rasli. Ravno, ko sem hotela odnehati, pa sem se zbudila s pikajočimi, malimi poganjki. Pristala sem kar na šest terapij in danes nimam več lukenj v glavi, lahko se normalno počešem in se mi ne vidi skozi lase cela lobanja. Prijateljica si je zaslužila pohano piško, jaz pa lahko rečem, da sem začudena, zakaj neki mi tega ni nihče povedal že prej, kakorkoli že, sem presrečna, da vseeno obstajajo zdravniki – pionirji, ki raziskujejo in napredujejo v znanju in to delijo z nami. Hvala.«

Tibor, 30 letni aktivni športnik
Po dvajsetih letih intenzivnega športa in težkih obremenitev, je imel velike obrabe hrustanca, bolečine v kolenih in komolcu. Želel si je nadaljevati aktivnosti, vendar je vse kazalo, da je s tenisom zaključil.

» Bil sem na operaciji, jedel sem resnično vse mogoče dodatke, sem in tja dobil že tudi kakšno blokado. Športni zdravnik in moj stalni terapevt mi je svetoval, naj se pozanimam, če ima pri nas kdo terapije z matičnimi celicami in plazmo. Nič ne prepuščam naključjem in sem dobro naštudiral kaj potrebujem, katera metoda je najboljša. Hotel sem PRF, ne PRP, kar večina ortopedov v Sloveniji uporablja. PRF ima dolgotrajno sproščanje matičnih celic, kolagena in rastnih faktorjev. Za rezervo pa sem se pozanimal, če mi dr. Zore lahko naredi tudi plazmo iz mastnega tkiva. Tam je namreč shranjenih več matičnih celic. Zato sem se tudi namensko zredil, da je moje telo dobilo malce odvečne maščobe. V Futuristic kliniki sem dobil 4 posege z običajno metodo PRF v koleno in komolec in se zaradi izredno dobrega počutja zaenkrat nisem odločil, za poseg z mastnim tkivom, ker sem popolnoma zadovoljen. Spet treniram s polno močjo, komolec je boljši kot pred desetimi leti in bolečine so izzvenele.«