KAKO PREMAGATI MAČKA

HANGOVER

KAKO PREMAGATI MAČKA

Medice, šampanjček, koktejl ali dva med prazničnim veseljem, da bi se sprostili in poveselili, nas zjutraj stanejo katastrofalnega počutja. To kar smo ponoči izgubili moramo kar se da hitro nadoknaditi, da bo naše telo spet delovalo kot je treba.

HIDRACIJA IN GLAVOBOL

Preprost odgovor je alkohol. Pitje alkohola namreč vpliva na mehanizme v telesu, zaradi katerih ste bili na stranišču veliko več kot navadno, kar vodi do dehidracije. Posledično se zaradi pomanjkanja vode možgani krčijo in zato imate hude glavobole. Najhitrejšo hidracijo dosežete s pitjem kokosove vode, ki deluje kot elektrolit in s tem, da pojeste kakšno banano, ki je bogata s kalijem in nas hidrira hitreje od vode. Vodo, ki jo pijete naj bo topla, da jo celice hitreje sprejmejo.

Serotonin in ravni dopamina močno padajo, zaradi česar se počutite hiper občutljive in super žalostne.

“Alkohol povzroča povečanje” veselih hormonov “- dopamina, serotonina in endorfinov,” pravijo zdravniki v Orange Clinic. “Zato alkohol povzroča občutke euforije, vendar že naslednjega jutra pride do pomanjkanja teh hormonov, kar je vzrok, da so depresija, pomanjkanje veselja in energije med najpogostejšimi znaki mačka”.

Naša možganska vezja se vnamejo, tako da dejansko postanemo (začasno) počasni in neumni.

Vsi vedo, da je vožnja pod vplivom alkohola nevarna, vendar so nedavne študije dokazale, da je vožnja z mačkom še bolj grozljiva. To je zato, ker se sposobnost, da se osredotočimo, shranimo informacije in se odločamo, po prepiti noči zmanjša na minimum. »Da bi nevroni delovali, občutljiva možganska vezja zahtevajo nedotaknjeno ravnovesje tekočine in kemikalij okoli nevronov,« pojasnjuje Dr. White. V red je potrebno spraviti nevrotransmitorja dopamin in seratonin in situacija se bo hitro izboljšala.

Jutranji »blues« ali alkoholna depresija

Alkohol deluje med samim opijanjem kot antidepresiv, saj z vplivom na srednji živčni sistem sprošča ogromne količine hormonov, ki nas delajo srečnejše, drznejše, bolj samozavestne in veseljaške. Zaloga nevrotransmitorjev, kot sta dopamin in serotonin je zato porabljena, zjutraj pa se zbudimo potlačeni, slabovoljni in celo depresivni in polni strahov. Dopamin je vznemirljivi nevrotransmitor, odgovoren za užitek, medtem ko je SEROTONIN zaviralni nevrotransmitor, ki povzroča sprostitev in občutek miru. Najbolje, kar lahko naredite je, da po možnosti že zvečer vzamete dve kapsuli 5HTPja (GRIFONIA -98% HTP) s čimer boste bolje spali, se hitreje umirili in se zjutraj zbudili dobre volje, s čistimi mislimi. Macuno (20% L DOPA) jemljemo vedno zjutraj, ker nam da energijo, veselje in užitek. V tem primeru pojemo 2-4 kapsule po zajtrku. Če niste zvečer vzeli 5HTPja to naredite vsaj zjutraj.

ŽELIM NAROČITI PAKETEK

ZASTRUPITEV

Metabolizem alkohola v jetrih proizvaja toksične strupe, imenovane acetildehidi. Ker so te spojine veliko bolj strupene kot alkohol, povzročajo občutek slabosti in vodijo do neprijeten rdečice na obrazu, znojenja in bruhanja. Zjutraj pomaga, če spijete eno žlico kuzuja (škrob iz korena, ki ga v azijski kuhinji uporabljajo za zgostitev omak) v kozarcu vode. Nase veže strupe in hitreje vas bo minila slabost. Najboljša hrana pa so ogljikovi hidrati, recimo špageti, s katerimi telo še hitreje vsrka strupe.

IMUNSKI SISTEM IN VNETNO STANJE

S pitjem se igrate tudi s svojim imunskim sistemom – sproži vnetno reakcijo. Slabo koncentracijo, izgubo apetita, bolečine v mišicah in težave s spominom pogosto povzročajo snovi, ki nastanejo prav med vnetjem. REŠITEV: Pojeste 3x 3 kapsule kurkume. Takoj boste umirili vnetja, tudi morebitne bolečine v sklepih, pa še jetra se bodo lažje razstrupljala.

ŽELIM NAROČITI KAJENSKO KURKUMO

Kaj je GLUTATION in kaj naredi pri mačku?

Brez dvoma se lahko šteje za šefa vseh antioksidantov. Verjetno je najbolj znan po svojih izjemnih razstrupljevalnih sposobnostih. Neutrudno deluje v celicah jeter, kjer odstranjuje škodljive toksične snovi. Poleg tega dviguje imunski sistem in je prisoten v sleherni celici, kar pomeni, da se z njim hitro znebimo strupov in celice lahko spet pridejo do energije. Z njim odstranjujemo tudi proste radikale, ki so nastali zaradi kajenja, vnetnih stanj, stresa ali fizičnih obremenitev.

ŽELIM NAROČITI GLUTATION 

22 decembra, 2018|KLINIKA|
Go to Top