Slovensko

0 IZDELKOV V VAŠI KOŠARICI

Vaša košarica je prazna

SKUPAJ: 0,00 €

Prijava / Registracija ▾

DIAGNOSTIKA S TERMOGRAFOM

termografija 

 

KAJ JE IN KAKŠNE SO PREDNOSTI TERMOGRAFSKE DIAGNOSTIKE? 

Infrardeča kamera brez sevanja zazna temperaturne spremembe v celotnem organizmu in v domala vseh sistemih delovanja. Že Hipokrat je vedel, da spremenjena (zvišana ali znižana) temperatura lahko pomeni, da termo metabolizem ne deluje pravilno. Tako infrardeča kamera najhitreje in neinvazivno zaznava vnetna stanja, avtoimune bolezni, delovanje krvno-žilnega sistema, tumorje, ciste in delovanje endokrinega sistema.

 

KLJUČ JE ZGODNJE ODKRIVANJE DEGENERATIVNIH STANJ

Tumor potrebuje za svojo materializacijo – spremembo na celičnem nivoju tudi do sedem let, vendar pa se »gnezdo« zasidra že prej. Za razliko od vseh ostalih diagnostičnih aparatov to spremembo termografska kamera zazna! MR (magnetna resonanca), ki velja za najnatančnejšo diagnostiko, lahko locira tumor šele, ko je ta velik 3 milimetre. Raziskave so pokazale, da se z zgodnjim odkrivanjem raka dojke, s termografsko diagnostiko reši kar 60 odstotkov življenj. Če bi jih bilo deset ,ni zanemarljivo, pri tako visoki številki pa niti pomisliti ne smemo, da je to le alternativna diagnostika. In kar je najbolj pomembno, preden bolezen postane resnično akutno stanje in ko se počutimo še kar zdrave, lahko s preventivnimi ukrepi poskrbimo, da do razvoja sploh ne pride.

Le najboljše je dovolj dobro za vas.  

 

NAŠE PREDNOSTI

Res, da je pregled popolnoma enostaven. Ena slikica z leve in ena z desne. Ni pa tako zelo enostavno diagnosticirati, brati sliko. Zato imamo mi v svojih vrstah zdravnika, primarija, onkokirurga in doktorja znanosti s področja termografije. 
Doktor Zvonimir Zore, svoje delo opravlja že dvajset let v zagrebški kliniki, kjer je primarij. Njegova želja po napredku, izziv izboljšati zdravje svojim pacientom pa ga vodi v nova raziskovanja in študije.Več si že ne morete želeti.

Vendar imamo še več! Po diagnostiki vas lahko opremimo s programi, ki vam bodo v veliko pomoč:
Preventivni protokoli ob stresu, cističnih dojkah, podpora pri tumorskih obolenjih, načrt prehranjevanja pri specifičnih problemih, superživila in dodatke k prehrani …

 
RAZLIKE MED TERMOGRAFIJO IN MAMOGRAFIJO

ŠTUDIJE SO POKAZALE

Mamografija poviša pojav raka dojk z 1 na 3 odstotke. Eden izmed onkologov, specializiranih za obsevanje, trdi, da je odstotek pravzaprav še višji – vse do 10 odstotkov letno.
(Podatek iz knjige Prodor medicine čez meje mogočega, kjer navajajo tudi vse vire).

Le kako se večina žensk počuti ob tem podatku? Verjele so in pridno hodile na mamografijo deset let in več. Če so bile v kritični skupini enkrat letno. To je narobe. Ta informacija mora priti v javnost. Toda posel jo ovira. Obsevanja, kemoterapije in mamografije so dobičkonosen posel in veliko žensk ne pozna druge možnosti. Kar je tragično. Toda katera razumna ženska bi rekla: »Imam normalne dojke, toda vseeno bom šla in si v naslednjih desetih letih povišala tveganje za pojav raka dojk tako, da si bom dala obsevati svoje dojke.« To nima smisla. Če boste to naredile, pred tem vsaj jemljite kurkumo, saj kurkuma dokazano preprečuje pojav raka dojk zaradi obsevanja.

 

 

           

                                                                                          Poglejmo si razlike

 

Mamografija:

 

 • odkriva tumorje šele v velikosti 1,2 cm,
 • boleča,
 • ne odkriva tumorjev pri 15–20 odstotkih,
 • nezanesljiva metoda za goste dojke in za ženske z vsadki ali radiosenzitivne,
 •  sevanje povečuje tveganje za nastanek raka,
 • odkriva 15 odstotkov klinično neprepoznavnih invazivnih tumorjev.
                        

Termografija:

 

 • zazna spremembe, preden te dobijo obliko,
 • brez kontakta in bolečin,
 • hitro in lahko izvedljivo,
 • ponavljanje brez stranskih učinkov,
 • odkriva 30 odstotkov klinično neprepoznavnih invazivnih tumorjev,
 • popolnoma varna, dostopna.

 

 

KAJ VSE »zazna« TERMOGRAF?

 • Bolezni srca in ožilja
 • Bolezni dojk in prostate
 • Bolezni kože, spremembe znamenj
 • Bolezni presnove in prebavil
 • Stanje mišičnega tkiva, sklepov in kosti
 • Motnje v delovanju ščitnice
 • Diagnosticira avtoimune bolezni
 • Pregleda lahko vsak organ in vidi spremembe
 • Stanje zob, ustne votline, ušes in sinusov
 • Poškodbe hrbtenjače in živčnega sistema
 • Stanje stresa
 • Diabetično stopalo
 • Prevodnost in stanje žil

 

 • ZNAMENJA

Če imamo opraviti z nepravilnimi znamenji, ki kažejo na tvorbe, zaradi katerih lahko pride do melanoma, to lahko najhitreje in popolnoma neinvazivno storimo s termografsko sliko. Zdravnik po spremembi temperature in oblike razbere, za kakšno vrsto znamenja gre. Alternativa je biopsija ali pregled dermatologa, ki po obliki in izgledu oceni faktor tveganja.

 

 • VNETJA

Vnetno stanje v glavi, dojkah, jetrih, na ščitnici, maternici, prostati, endokrinem sistemu, sklepih, srčni mišici, žilah … Ni pomembno kje, je pa dobro, da jih odkrijemo in začnemo zdraviti. Ni dovolj dobro za vas, da si blažite bolečine; vnetna stanja je treba ozdraviti, saj so eden ključnih razlogov za morebitno tvorbo rakavih celic. Ukrepajmo preventivno, da se bomo lahko postarali zdravi.

 

 • DOJKE – CISTE IN NIVO MED ESTROGENOM IN PROGESTERONOM

Ne samo da je termograf popolnoma NEinvazen postopek in najbolj primeren način za odkrivanje PRED rakavih stanj. Je tudi edini, ki prodre skozi gosto tkivo dojk, tipično za mlajša dekleta, in je priporočljiva diagnostika za vse, ki imajo vsadke.
Z njim lahko preverimo, ali je razmerje med estrogenom in progesteronom pravilno in zaradi katerega se ob prenizkem progesteronu lahko tvorijo ciste.
Če ste v rizični skupini tistih, ki ste v družini že utrpeli raka, je dobro to, da lahko praktično vsake pol leta, delate preiskave, ne da bi se bali obsevanja in dodatnega tveganja.

 

 • PRETIRAN PRETOK ALI BLOKADA

Pokaže se že najmanjši stres v kateremkoli organu, pretiran pretok ali zastoj, kar vse kaže na nepravilno delovanje. Gleda se vratne žile, ki pokažejo možnosti infarkta, krvnega zastoja; podplati in žile nog razkrijejo diabetes in stopnjo poškodovanih žilnih sistemov. Z rednimi preventivnimi pregledi lahko preprečimo trombozo in zavarujemo srce in ožilje.

 

 • POŠKODBE IN ŽIVČNI SISTEM

Že najmanjša natrganina, poškodba se odraža v temperaturi in jo kamera lahko zazna, kar je zelo pomembno pri kasnejši diagnostiki, še posebej športnikov. Sem sodi domala vse: distrofija, zvini, nategi, kronična obremenitev mišic, obrabe sklepov, stanje tetiv, mišični krči, ukleščeni živci, nevritis, karpalni kanal, nateg živca, pritisk očesnega živca, kot tudi celosten pregled hrbtenjače (termograf v štirih delih) …

 

 

 

STE SKEPTIČNI DO TERMOGRAFIJE? NA SPODNJIH POVEZAVAH NAJDETE STROKOVNE ŠTUDIJE, POVEZANE S PREDNOSTMI MEDICINSKE TERMOGRAFIJE:

 

REZERVACIJA TERMINA IN PRIJAVA:
Prijavite se lahko preko spletne trgovine, po elektronskem naslovu [email protected] ali telefonu 041 328 218. 
Če se na našo obravnavo naročite, potrdite datum, potem pa vas na posvet ni iz kateregakoli razloga, vam bomo zaračunali izgubljeni termin 60€; zato prosimo, da se datuma in ure resnično držite in s tem pokažete, da spoštujete naše delo in naš čas, kot tudi mi spoštujemo vašega.

 

 

ČUDEŽNA MOČ HORMONOV

Knjiga je razburkala strokovnjake in verjemite, da bo tudi vas. Če mislite, da je izguba hormonov naravni proces, potem je naravno tudi, da nimate zob ali očal! Saj neravnovesje in izguba hormonov povzročata resnična in akutna stanja, ki nam kradejo kvaliteto življenja.

PREBERI VEČ
Povežite se z nami