TEST ZA UGOTAVLJANJE POMANJKANJA KISLINE

Imate res preveč kisline?

TEST ZA UGOTAVLJANJE POMANJKANJA ŽELODČNE KISLINE

Eden najbolj verodostojnih – domačih testov je zagotovo preskus z klorovodikovo kislino. Ne steroidna zdravila proti vnetjem in bolečinam, kortikosteroidna zdravila povečajo možnost nastanka ulkusa in v kombinaciji z Betainom povečamo tudi možnosti za gastritis. Zato bodite previdni in se pred testiranjem (v primeru, da jemljete navedena zdravila)  posvetujte z zdravnikom.

Vsak posameznik je primer zase in vsakemu paše drugačen odmerek Betaina. Edini način je, da naredite preprosti test Dr. Jonathana Wrighta, ki priporoča postopno zviševanja prehranskega dopolnila Betain HCL.


Navodila:


Za začetek si kupite testne tabletke Betaina, ki vsebuje tudi Pepsin.

Pojejte konkretno porcijo proteinov (najmanj 200g mesa), brez da bi jedli poleg zelenjavo.

Med obrokom vzemite eno tabletko Betaina. Pojejte celo porcijo in opazujte dogajanje v vašem želodcu.

Pridemo lahko do dveh osnovnih zaključkov:

  • 1. Prva je, da niste opazili nobene spremembe. Hrano ste normalno presnovili, želodec vas ne peče in nič vas ne napenja. Ne čutite bolečine, niti vznemirjenja v želodcu. To pomeni, da imate nizek nivo kisline in jo je pametno nadomestiti.

 

  • 2. V primeru, da po obroku čutite neprijetne simptome, kot so: teža v želodcu, vročino in žgoč občutek, je to znak, da je vaša kislina povsem v redu in ste s testom dodali preveč kisline. Ne ustrašite se, občutek bo zbledel v kakšni uri, še bolje pa je, da takoj spijete kozarec vode v katerega ste vmešali 1 žlico sode bikarbone.

Če imate drugi rezultat lahko s poskusom prenehate, če pa je test pokazal nizek nivo kisline, ga naslednji dan ponovite, le da tokrat vzemite dve tableti.

V primeru, da se počutite dobro tudi po dveh tabletah Betaina naj bo to vaša mera za jemanje dodatka, ki vam bo olajšal presnovo beljakovin. Če vas v želodcu žge, pa je dovolj le ena tableta Betaina. Bodite pozorni, da ste resnično pojedli izdaten kos mesa s čim manj priloge.

Ok, ugotovili ste, da imate premalo kisline, kaj pa zdaj? Najbolj enostavno je, da si kupite prehranski dodatek v obliki Betaina s Pepsinom, da bo vaša presnova delovala kot je treba.

Pri starejših osebah bo to nujno zlo verjetno vse življenje, saj telo ni več sposobno samo uravnavati in proizvajati želodčne kisline.

Ob tem se vam bo popravila tudi krvna slika in nivo energije. Kislina je nujna pri proizvodnji železa v krvi in s pomanjkanjem pride do anemije. Zaradi pomanjkanja kisline pride tudi do slabe absorpcije cinka, B12 in kalcija.


Go to Top