DIAGNOZA: IZGORELOST ALI KRONIČNO ŽIVOTARJENJE

Zgodba pacienta (Andrea, programer, star 40 let)

DIAGNOZA: IZGORELOST ALI KRONIČNO ŽIVOTARJENJE

Začelo se je z besedo nočna ptica, nadaljevalo z vedno manj spanja, enormnimi količinami stresa, ki sem ga na, vsaj tako sem mislil, odlično prenašal. Vsaj tako sem mislil. Ko letiš, ti preprosto ni mar. In potem je tu še moja prirojena »vrlina« perfekcionizem. Ta me je gnala naprej. V službi sem delal kolikor so mi naložili in bil sem srečen za zaupanje, počutil sem se močnega, ker sem se zdel nepogrešljiv. V prostem času sem tekel, tudi maratone, in zdelo se je, da naredim res ogromno za svoje zdravje. V mojih očeh sem živel popolnoma zdravo življenje. Postopoma je prišlo do kronične nespečnosti, utrujenosti sredi belega dne, modrih kolobarjev okoli oči. Bila je zima in sem si rekel, da bo s pomladjo minilo. Pa ni.

Resno sem se zavedal tega, ko sem odpovedal kot partner in nisem mogel postati oče. Izvidi b.p., jaz pa, kot da imam sto let.

Pritiski doma in v službi so me začeli dohitevati. Tek sem zamenjal s kavčem iz katerega sem se še komaj  kdaj dvignil. Zaenkrat sem bil pasiven le čez vikend. Boleli so me sklepi, najhuje pa je bilo ponoči, ko so se pojavljale poleg bolečin še nočne more. Imel sem štirideset let in zdelo se je, da se je življenje začelo z vso naglico kotaliti navzdol.


Prej hiperaktiven, produktiven in kreativen sem postal depresivnež, utrujen od življenja. Z eno besedo – IZPRAZNJEN.

Vse sem poskusil in v resnici nisem več verjel, da bi se mi stanje lahko izboljšalo. Zdravniki so mi hoteli dati na antidepresive, vendar se mi je to zdelo nesmiselno. V resnici to ni bila depresija, samo enostavno nisem več zmogel. Jedel sem vse mogoče vitamine, pa ni bilo nobene spremembe.


Za Futuristic Life sem pravzaprav slišal slučajno. Kot čisti racionalist sem dvomil, da mi lahko pomagajo. Prišel sem z izvidi, ki mojemu zdravniku niso kaj veliko pomenili, se pogovoril z njihovim zdravnikom, izpolnil nek vprašalnik in dobil terapije infuzij, ki so vsebovale vitamine, minerale in aminokisline. kot mi je doktor razložil so mi z njimi polnili izpraznjene baterije. Prva infuzija, ki sem jo dobil je bil  nekakšen »energy« koktejl. Od elektrolitov, aminokislin do ogromne doze B12. Po tednu dni, do naslednje terapije sem čutil vedno manj megle v glavi, energija se mi je počasi začela pretakati po žilah. Počasi!

Druga runda je bil koktejl za živčni sistem, saj je z izgorelostjo prvi pregorel prav ta. Prvič, po treh letih mučenja, sem spal in se naspal. Spomin in psihična stabilnost so se mi spet povrnile. Srce je nehalo razbijati.


Kot bi mi po dolgem času spet posijalo sonce v mojo mračno votlino. Dobil sem nazaj upanje, da morda še nisem za odmet.

Dobil sem še nekaj  terapij. Za imunski sistem, obnovo in čiščenje strupov. Ker sem prej živel bolj od sladkorja in testenin so bila jetra ves čas na udaru.

Na terapije pridem zdaj občasno. Ko začutim, da bom zbolel, dobim recimo vitamin C in elektorlite. Tako prepreči, da bi zbolel in zdi se mi, kot bi  živel v paralelnem svetu. Prej na robu moči, danes spet prekipevam. Ja, ene stvari sem tudi spremenil v življenju. To mi ni priteklo v žilo. Sem pa na ta način vsaj spregledal. Prej si nisem niti  predstavljal, da lahko s terapijami vzdržujem nivo energije, naredim detoks, si popravim imunski sistem. Razmišljam, da bi pomladi spet začel teči, ob tem pa želim, da me spremlja izkušen nutricionist iz Futuristic Life, ker nočem pristati v črni luknji izgorelosti.


Svojo izkušnjo sem želel deliti s čim več ljudmi, ki so v podobni situaciji in v poklon požrtvovalni ekipi Futuristic Life, ki me je vrnila v življenje.


Andrea

29 januarja, 2020|KLINIKA|
Go to Top