ZAUPANJE IN VARNOST

Medsebojno zaupanje je začetek vsakega trajnega in kakovostnega odnosa. Na tej strani pa jasno in razločno pojasnjujemo vse pogoje poslovanja in nakupov v naši trgovini, da vsi vemo, kaj pričakovati in kako se sporazumeti v primeru nejasnosti ali sporov. Tako postavljamo tudi pravne temelje za vaše zaupanje.

KONTAKTI

Vso podporo in odgovore na morebitne nejasnosti vam nudi strokovna ekipa Futuristic Life, ki vam je na voljo na e-mailu info@futuristiclife.si oz. na telefonski številki 041 328 218, od ponedeljka do četrtka med 9.00 in 17.00 uro in ob petkih med 9.00 in 13.00 uro.

DELOVANJE SPLETNE TRGOVINE

Futuristiclife.si je spletna trgovina s kompletno storitvijo znotraj podjetja (skladiščenje in odpošiljanje blaga naročenega v spletni trgovini), Futuristic Life d.o.o. (lastnik in ponudnik).

Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za spletno in elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom. Futuristic Life d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev, ki pa bodo vedno ažurno objavljene na tej spletni strani.

REGISTRACIJA

Z registracijo v spletno trgovino pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše elektronske pošte, ter geslo, ki ga določite sami. Uporabniško ime in geslo vas nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo potrjujete in jamčite, da ste polnoletna, popolno poslovno sposobna oseba. Ob registraciji postanete uporabnik, s čimer pridobite pravico do nakupa, z nakupom izdelka pa postanete kupec.

NAKUP

Po oddaji naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti ali po telefonu, da je naročilo sprejeto. V roku 2 ur od prejema tega obvestila imate možnost preklicati naročilo brez posledic, ali pa sporočiti morebitne napake, popravke ali dodatke k vašemu naročilu, ki jih bomo z veseljem upoštevali.

Po preteku 2 ur od sprejema naročila in največ v 72 urah (v delovnih dneh) gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Naročilo pregledamo, preverimo dobavljivost naročenih izdelkov in ga dokončno potrdimo ali z razlogom zavrnemo. V primeru nejasnosti vas pokličemo na telefonsko številko, ki ste nam jo zaupali med postopkom nakupa. Ob potrditvi naročila vas obvestimo tudi o predvidenem roku dobave.

Če obvestila o potrditvi naročila niste prejeli, je morda prišlo do tehnične napake ali pa so razlog napačno vneseni podatki. V vsakem primeru nam pišite za pomoč.

KUPOPRODAJNA POGODBA

S potrditvijo naročila je nepreklicno sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Račun vam izdamo v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba je v obliki nakupnega naročila v elektronski obliki shranjena na našem strežniku, vam pa je v vsakem trenutku dostopna v vašem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

CENE

Vse cene v spletni trgovini www.futuristiclife.si so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Ažurnost in pravilnost podatkov se trudimo zagotavljati po svojih najboljših močeh, a se kljub temu lahko zgodi, da je kakšen podatek o dobavljivosti, lastnosti artikla ali ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, vas bomo o spremembi obvestili in vam omogočil odstop od nakupa ter vam ponudili rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

NAČINI PLAČILA

PLAČILO S PLAČILNO IN KREDITNO KARTICO ali prek sistema PAYPAL

Vrednost naročila lahko poravnate neposredno v spletni trgovini ob zaključku nakupa. Glede na vašo izbiro vas bo varen računalniški sistem vodil po korakih, kamor boste vnesli vaše podatke in podatke o vaši kartici. Znesek nakupa bo najprej rezerviran, dokončno plačan pa v trenutku, ko vam bomo poslali elektronsko sporočilo o potrditvi naročila.

PLAČILO PO PREDRAČUNU

Vrednost naročila lahko plačate s položnico na pošti ali banki oziroma z nakazilom preko standardnega BN-02 ali UPN obrazca v spletni banki. Plačilo izvedite šele po prejemu našega elektronskega sporočila, kjer potrjujemo vaše naročilo, saj pred tem ne moremo zagotoviti, da bomo plačane izdelke lahko dobavili v želenem roku. O opravljenem plačilu nas lahko potem obvestite na naš elektronski naslov, sicer vas bomo o prejemu plačila obvestili mi s sporočilom o odpremi vaše pošiljke. Če plačila ne prejmemo v 72 urah od potrditve naročila, bo vaše naročilo zavrnjeno.

PLAČILO PO POVZETJU

Vrednost naročila lahko poravnate z gotovino ali plačilno kartico po povzetju. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, vam bo kurir dostavne službe dodatno zaračunal strošek bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska kupnine. Za provizijo vam bo kurir izdal poseben račun. Ostali stroški dostave so bili že plačani ob naročilu izdelkov.

DOSTAVA

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je dostavna služba GLS. Ob odpremi pošiljke boste preko SMS-a obveščeni o dostavi, hkrati pa vas bo kurir poklical na dan dostave ter vam skušal osebno izročiti paket. Če v tem času ne bi utegnili prevzeti paketa, se s kurirjem lahko dogovorite, da ga odloži na najbližji bencinski črpalki OMV, paketomatih ali v trafikah 321, ki se nahajajo po vsej Sloveniji.

Strošek dostave zaračunavamo pavšalno, in sicer znaša 3,90 € do višine nakupa 90 €. Pred prevzemom izdelke vizualno in številčno preglejte ter zapišite morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Ob prevzemu pošiljke vedno podpišite prevzemni dokument.

ČAS DOSTAVE

Ker skoraj vse artikle v ponudbi dobavljamo iz zaloge, boste večino izdelkov prejeli že v naslednjih 3-10 dneh po potrditvi naročila. Dostavna služba GLS sicer zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Rok dobave je lahko daljši za artikle, ki jih naročamo iz tujine ali od posrednikov, kar vam bomo sporočili ob potrditvi naročila prek elektronske pošte.

Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na info@futuristiclife.si  ali nas pokličite na 041 328 218 in potrudili se bomo, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročene izdelke. Če izdelke nujno potrebujete do določenega datuma, vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v komentar pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas lahko tako ob morebitnih zapletih takoj obvestimo in skupaj najdemo ustrezno rešitev.

ZAGOTAVLJANJE ZALOG

Naša superživila so biseri, nabrani iz najbolj neokrnjenih delov sveta, kamor industrija še ni posegla, zato smo pri dobavi odvisni od kmetijskega pridelka. Poleg tega skrbimo, da so vse sestavine obdelane na ustrezen način, da povečamo učinkovitost zdravilnih komponent. Zato ne moremo zagotoviti stalnih zalog naših superživil, se pa trudimo, da bi na vaše kuhinjske poličke prišli v najkrajšem možnem času.

Prosimo, da nas pri tem podpirate tudi vi, saj lahko le na ta način sklenemo krog pravične trgovine in zagotovimo prodajo le najboljših superživil, ki bodo nam in našim dragim povrnila zdravje, vitalnost in energijo ter nahranila naše celice.

VRAČILO IZDELKOV

Če z izdelki niste zadovoljni, jih imate pravico vrniti, a morajo biti v originalni embalaži, nerabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Pravico do vračila imate tudi v primeru, da so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala brez vaše krivde. Razloga za vračilo vam ni treba navesti, bomo pa veseli vsake povratne informacije, ki nam bo omogočila izboljšati naše izdelke in storitve.

Postopek vračila je tak: v 15 dneh od prejema izdelkov nam na elektronski naslov info@futuristiclife.si  sporočite, da želite odstopiti od kupoprodajne pogodbe in izdelke vrniti. V 30 dneh od prejema izdelkov (šteje datum na pošiljki) nato izdelke vrnite nepoškodovane in nerabljene, pri čemer sami krijete strošek poštnine. Vračil brez plačane poštnine ne bomo sprejeli. Za vse vrnjene izdelke, ki jih prejmemo v roku in so vrnjeni upravičeno (glej prvi odstavek), vam bomo nato najkasneje v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe vrnili vsa opravljena plačila.

V primeru, da izdelke vrnete brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, si pridržujemo pravico, da vračilo zavrnemo. To pomeni, da vam ne povrnemo opravljenih plačil, izdelke pa seveda lahko vrnete v vsakem primeru. Poštnino plačate sami. V izogib večjim zapletom vas prosimo, da izdelkom po prevzemu ne snamete deklaracij, dokler niste popolnoma prepričani, da vam ustrezajo.

ZAGOTOVLJEN MINIMALEN ROK UPORABE

Za vse izdelke v naši spletni trgovini zagotavljamo minimalen rok uporabe. To pomeni, da bo ob prejemu izdelka do preteka njegove uporabe vsaj še toliko časa, da lahko opravite predpisano terapijo. Torej pri mešanicah in posameznih superživilih en mesec.

Linija Futuristic Superfoods vsebuje najbolj prestižne surovine, ki jih je mogoče dobiti na trgu. Trudimo se, da so iz okoklj v katerem pridobijo kar največ aktivnih surovin, pripravljene pa tako, da se te surovine resnično potencirano odzivajo v našem telesu. Tu nam je v veliko pomoč strokovnjak ajurvedske fito farmakologije iz Indije Raajev Kurele. Odločili smo se, da nam certifikat ORGANIC ni merilo pri končnem produktu, saj z ekstrahiranjem ta certifikat avtomatično izgubimo, nekatere rastline pa želimo imeti v ekstraktni obliki s čimer zagotovimo terapevtske doze. Sadje, ki je dodano mešanicam Futuristic Superfoods, je v lipofizirani obliki ali vezano na maltodextrin, kar pomeni, da ohranja vse hranilne vrednosti in vitaminsko-mineralno sestavo pravega sadja.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. Za najbolj ažurne informacije nam lahko pišete na naslov info@futuristiclife.si.

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Garancija ne velja v naslednjih primerih:

 • pri nastanku okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela …),
 • pri nastanku okvar zaradi posega osebe, ki ni pooblaščena za popravilo izdelka,
 • pri nastanku okvar, nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne spadajo k aparatu,
 • pri nastanku okvar pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka,
 • pri nastanku okvar ali poškodb na izdelku zaradi neupoštevanja navodil o ravnanju z izdelkom.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

1. Splošno Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala www.futuristiclife.si. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec porabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

2. Katere podatke zbiramo? Zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov za dostavo
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba)
 • naslov elektronske pošte
 • kontaktno telefonsko številko
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljavec ne odgovarja.

3. Kdo je zbiratelj osebnih podatkov? Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje Futuristic Life d.o.o., Leskoškova 9d, 1000 Ljubljana

4. Za katere namene zbiramo osebne podatke? Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte ter SMS sporočil za spletno trgovino www.futuristiclife.si. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.Dostavni službi (npr. Pošta Slovenij, DPD, GLS ipd.) bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek-kontaktna oseba, kontakt, naslov).Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije.

5. Dodatna pojasnila Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@futuristiclife.si.

PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA

V primeru pritožbe ali reklamacije nam pišite na elektronski naslov info@futuristiclife.si. V roku 5 dni vam bomo potrdili prejem pritožbe ter vam sporočili, kako dolgo in na kakšen način jo bomo obravnavali. Pri tem bomo upoštevali veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Med celotnim postopkom vas bomo obveščali o poteku vaše pritožbe. Po najboljših močeh si bomo prizadevali, da morebitne spore rešimo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v Ljubljani.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Čeprav se po najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani, se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da nam ne uspe pravočasno popraviti vseh podatkov. V takih primerih vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Enako velja za vse storitve na spletni strani www.futuristiclife.si, torej za cene delavnic in ostalih ponudb. V primeru, da vam zaradi daljše čakalne vrste še ni uspelo izkoristiti storitve, za katero ste se prijavili, vmes pa se je spremenila cena, si pridržujemo pravico, da vam storitev zaračunamo po ceni na dan, ko ste storitev izkoristili.

Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije izdelkov, so vse fotografije zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

IZJAVA SPLETNE STRANI

Vaje, superživila, prehranski dodatki in nasveti za zdravo prehranjevanje, ki jih najdete na tej spletni strani, niso nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznana za preprečevanje bolezni. Proizvodi in trditve o posameznih izdelkih niso bili ocenjeni s strani državnih institucij in niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Informacije na tej spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca. Navedbe pri posameznih superživilih in prehranskih dopolnilih so zgolj informativne narave, so pa usklajene z regulativami EFA.

Vaje izvajate na lastno odgovornost, za kakršnekoli poškodbe ne odgovarjamo. Če imate oziroma sumite na kakršnekoli zdravstvene težave, se pred začetkom diete, telesne vadbe ali vključitvijo prehranskih dopolnil posvetujte s svojim zdravnikom ali katerim drugim zdravstvenim delavcem. Če uživate kakšna zdravila in druga dopolnila, se pred vključitvijo superživil v vaš vsakdanjik posvetujte s svojim zdravnikom.

Vsi naši izdelki in vadbe temeljijo na spodbujanju naravnih procesov za obnovitev ravnovesja v telesu. Zato so rezultati in učinkovitost zelo različni med posameznimi uporabniki in uporabnicami. V nobenem primeru ne pričakujte izboljšanja čez noč, saj je treba dati organizmu čas, da ponovno vzpostavi optimalno ravnovesje in začne delovati s polno močjo.

KONČNO DOLOČILO

Ob nakupu potrjujete, da ste v celoti seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.futuristiclife.si in da se z njimi strinjate. Pridržujemo si pravico do sprememb splošnih pogojev, o čemer vas bomo obvestili prek naše spletne strani, ter do napak v cenah in napisanem besedilu.