Moje zdravljenje artritisa

MOJE ZDRAVLJENJE ARTRITISA

Z MATIČNIMI CELICAMI KONEC BOLEČIN V SKLEPIH

Znaki: jutranja okorelost, bolečine  v malih sklepih  rok in nog, zaradi česar ni mogla dvigniti niti skodelice. Sklepi so bili že deformirani, uradna medicina pa mi je dala le tablete proti bolečinam, ki mi niso prav veliko pomagale. Moje življenje je kljub temu, da sem bila sicer zdrava, zelo poslabšalo.

Zdravstvene diagnoza: poliartroza, Raynaudov fenomen – motnja krvnega obtoka v rokah in nogah.

Zdravljenje: Injiciranje matičnih celic – PRF (placenta bogata s fibrinskimi vlakni, matičnimi in rastnimi faktorji).

Počutje danes: »Po le treh terapijah se počutim super. Kar vpila bi od veselja. Po pravici povedano takega rezultata res nisem pričakovala. Občasno sicer še čutim  vremenske spremembe, ampak to ni nič v primerjavi s tem, kar je bilo prej. Bolečine so izzvenele, skrotovičeni sklepi so se začeli ravnati.«

PRIJAVITE SE

ali

Telefonirajte: 041328218

Dolgoletna bolezen mi je jemala življenje

Uspešna in pri 70  letih še vedno dejavna poslovna ženska, gospa Stana Pečnik iz Ljubljane sodi med tisto vrsto ljudi, ki se ne vda kar tako v usodo. Hude bolečine v sklepih na rokah in nogah so jo lani prisilile, da je odšla k svoji zdravnici.  Ta jo je napotila k revmatologu, ki ni imel zanjo  nobene druge rešitve razen lajšanje bolečin z zdravili in nasvet ‘naj manj dela’. Na srečo ji je v  roke prišel članek o zdravljenju z matičnimi celicami (PRF – placenta obogatena s fibrinskimi vlakni, matičnimi celicami in rastnimi faktorji) in odločila se je poskusiti. Nad hitrim učinkom je bila  prijetno presenečena, saj so že po prvi terapiji bolečine v sklepih rok izginile, po tretji pa so se skrivljeni prsti vidno poravnali in z rokami lahko spet vse normalno dela.

Hujše težave s sklepi so se začele pred tremi leti . Zjutraj ko je vstala, je opazila okorelost rok. Na levi  nogi jo je začela boleti kost zaradi obojestranskega hallux valgusa. Če je bilo bolj hladno, so njeni prsti postali bledi in boleči. Bolečine se pojavljale zlasti ob vremenskih spremembah in po fizični aktivnosti. Lani jeseni so bolečine v  kostno zadebeljenih malih sklepih rok udarile z vso močjo. Bilo je tako hudo, da ni mogla prinesti niti krožnika do mize. V rokah ni imela nobene moči. Šla je k svoji zdravnici in ta ji je povedala, da  ni zdravila za njeno bolezen. Če so jo pestile hude bolečine, je vzela močne protibolečinske tablete. Bolečine je lajšala tudi s posebnimi eteričnimi olji, in sicer je mazala  sklepe z olivnim oljem z dodanim sladkim pelinom, ki mu je dodala olje iz svetega lesa, vendar večjih sprememb ni bilo.

Brez bolečin po prvi terapiji PRF

Za zdravljenje z matičnimi celicami se je odločila januarja letos. Zaradi Korona virusa so ji  terapije prestavili, maja je imela prvo terapijo v Futuristic life medicinskem centru, kjer se ukvarjajo z kroničnimi obolenji, predvsem pa z različnimi metodami pripomorejo k kvalitetnemu staranju, zdravijo izgorelost in bolezni sodobnega človeka na celostnem nivoju.

»Dr. Zvonimir Zore, dr. med., iz Zagreba, specialist onkoplastične in  splošne kirurgije, mi je vzel  kri, jo dal v posebno centrifugo, iz katere je dobil preparat, ki mi ga je vbrizgal v sklepe. V vsak prst sem dobila po dve injekciji. Ko me je prvič injiciral, sem bila presenečena, ker nisem pričakovala, da bova takoj začela s terapijo. Naredil mi je celo desno roko in, ko je prišel do sredince leve roke, sem šele začutila, da me zbada. Dela res profesionalno in z vso skrbnostjo do pacienta. Povedal mi je, da bom imela dva do tri dni otekle roke. Oteklina je pri meni izzvenela že v  dveh dneh in kar je najpomembnejše, bolečine so popustile že takoj po prvi seansi. Vsega skupaj sem imela tri terapije,« pojasnjuje Stana Pečnik.  Ko je zdravnika vprašala, na koliko časa je treba obnavljati terapijo, ji je ta pojasnil, da  običajno učinek terapij traja pet  let, je pa odvisno tudi od poškodbe posameznega sklepa. Nekatere vmes malo začne zbadati in zato je dobro, da vsako leto pride na eno seanso, čisto preventivno, da do kroničnega stanja sploh ne pride več.

»Celo življenje sem veliko delala veliko z rokami doma in v službi. Zdaj lahko dvignem z rokami kar želim,« je navdušena naša sogovornica.

Glede svojih težav je zdaj pomirjena, saj ve, kam mora iti, če bi imela še kak problem. »Ena seansa zdravljenja PRF z matičnimi celicami stane 290 evrov. Cena se mi zdi zelo sprejemljiva, če človek pomisli, koliko da za razna zdravila ali pa prehranska dopolnila. Ne morem verjeti, kako terapija deluje… Vozlički na prstih so izginili,  prsti, ki so bili prej skrivljeni, so se poravnali, roke so videti mlajše.  Kakovost življenja se mi je občutno izboljšala,«  pravi naša sogovornica, ki v bližnji prihodnosti namerava iti na PRF terapijo  za stopala.  Ima namreč enake bolečine, kot jih je do pred kratkim imela na rokah,  tudi na nožnih prstih in stopalih.  V uspeh zdravljenja sploh ne dvomi in je hvaležna, da je dobila pravo informacijo za terapijo, ki ji zdaj omogoča aktivno starost brez bolečin.

Go to Top