NOTRANJE SPREMEMBE

PREVZEMIMO ODGOVORNOST ZASE
NOTRANJE SPREMEMBE

Svet nagrajuje tiste, ki prevzamejo odgovornost za svoj lastni uspeh.« Curt Gerrish

Ko se odločate, katero lastnost želite razviti, se vedno spomnite, da je najhitrejši način, da ustvarite boljše življenje zase, prav osredotočanje na to, da postanete boljši vi sami.

Dolgo trajajoče spremembe se začnejo znotraj vas. Ko osredotočite svojo pozornost na lastnosti, kot so poštenost, vztrajnost, ustvarjalnost in drugo, boste ugotovili, da vam gre doseganje vaših »zunanjih« ciljev veliko laže od rok. Okrepiti sami sebe od znotraj navzven je tako, kot da bi povečali svetilnost vaše notranje luči. In ko vaša notranja luč zasveti močneje, boste ugotovili, da začenjate privlačiti priložnosti in vire, ki podpirajo vaše zunanje cilje. Za spremembo se odločite zdaj, ni treba čakati na novo leto ali druge posebne datume. Odločite se, kakšne lastnosti si želite razviti v prihodnjem obdobju. Upoštevajte, da je za doseganje notranjih sprememb potreben čas, in si ga določite. Če ste negotovi, na kaj bi se morali osredotočiti, je tukaj nekaj primerov.


V tem letu ali v obdobju šestih mesecev nameravam postati (velja za oba spola):

  • potrpežljiv
  • discipliniran
  • ljubeč in prijazen
  • ustvarjalen
  • finančno odgovoren
  • boljši v postavljanju meja
  • odprtega duha
  • pogumen in drzen
  • osredotočen na svoje prioritete

Ko ste določili lastnost, na katero se želite osredotočiti, sledite naslednjim trem korakom:

Korak 1.
Napišite pozitivno trditev (afirmacijo) v sedanjem času, ki se nanaša na vaš cilj.
Primer: Odločili ste se, da v tem letu postane bolj finančno odgovorna oseba. Lahko oblikujete afirmacijo, ki se glasi: »Sem finančno odgovorna oseba.«

Korak 2.
Napišite afirmacijo na list papirja in jo obesite doma ali v pisarni.
Primer: Obesite to afirmacijo na mesta, kjer jo boste pogosto videli, tako boste vedno znova opozorjeni, na kaj se morate osredotočati.

Korak 3.
Izberite tri dejavnosti, ki jih lahko izpeljete v prihodnjem tednu, tako da boste začeli nemudoma razvijati to las-tnost.
Primer: Ustvarite konkretne akcijske korake za prihajajoči teden. Lahko se odločite za natančen pregled vseh svojih računov, ustvarite načrt, kako se znebiti dolgov, in se dogovorite za sestanek s finančnim svetovalcem.


Ko izbirate lastnost, ki jo želite razviti, se vedno spomnite, da je najhitrejši način, da ustvarite boljše življenje zase, prav osredotočanje na to, da postanete boljši vi sami. Poskrbite, da bo doseganje te lastnosti vaša glavna prioriteta, in se namensko osredotočajte na korake, ki bodo pripeljali do spremembe. Če boste vsak teden začeli z načrtom, kako nadaljevati razvoj izbrane lastnosti, boste poželi dobro letino. Ugotovili boste, kako vam samozavest narašča, bolj se boste zanesli na svoj notranji instinkt in cilje boste dosegali skoraj brez napora.


DELOVNI ZVEZEK:

Uporabite svoj osebni dnevnik in si v tem prvem tednu vzemite nekaj časa za to, da si zapišete, kdo ste v tem trenutku svojega življenja glede na lastnost, ki bi si jo želeli razviti. Recimo, če se počutite kot nekdo, ki je brez navdiha in idej, pišite o svojih skrbeh in mislih, ki vas obhajajo, ko niste ustvarjalni. Ta vaja vam bo služila kot okvir za spremljanje napredka, ko boste skozi obdobje, ki ste si ga določili za dosego te lastnosti, pregledovali svoj dnevnik. Ko ste enkrat določili lastnost in čas, v katerem želite to lastnost razviti, sledite spodaj opisanim trem korakom. Vsak teden začnite tako, da določite akcijske korake, ki vam bodo pomagali napredovati.


“Odpri svoje roke spremembam, toda ne odreci se svojim vrednotam.”


ANONIMUS


Igor Greggorc za revijo O Osebnosti

1 junija, 2017|POGLED VASE|
Go to Top